Politiske citater


 

Pind vil ikke forbindes med Liberalisterne

"Jeg finder det egentlig direkte anstødeligt, at jeg hele tiden bliver spurgt om disse ting. Jo mere jeg udtaler mig i den sammenhæng, jo mere skadeligt er det for alle parter. Jeg er medlem af Venstre. Og det er som at være del af en særlig kultur. Det kan godt være, at vi i øjeblikket fører en anden politik end den, jeg kunne ønske mig. Men Venstre er mit parti. Men - det har jeg lært, efter at jeg kom i Folketinget - altså ikke kun mit parti." (Søren Pind. Weekendavisen 31. marts-4. april 2007)


S: Regeringens fritvalgordning er en narresut

"Måske kan du huske, at den sidste fødsel på sygehuset i Hillerød ikke var tilfredsstillende, fordi der var tre jordemødre-skift Men derfor tager du jo ikke hele vejen til sygehuset i Herlev, når du står med lillemor i hånden, og vandet er gået." (Hillerøds borgmester og leder af Socialdemokraternes kvalitetsudvalg, Nick Hækkerup. Weekendavisen 23.- 30. marts 2007)


Aner man lidt selvros ...?

"Det mest absurde i denne sag [Brian Mikkelsens mail til Jørgen Kleener, red.] er, at den borgerlige regering nok er den regering, der har haft den mest positive presse, og som har været ude i de færreste mediestorme. Det er langt hen af vejen regeringens egen fortjeneste, men når slagsmålet med DR alligevel dukker op igen og igen, må det skyldes et indestængt behov for at gøre fortidens regnebræt op." (Kommunikationsrådgiver og tidligere spindoktor for statsministeren, Michael Kristiansen. Berlingske Tidende 26. marts 2007)


Vi giver hinanden fri

"Når almindelige Tulip-medarbejdere betaler topskat, så er der altså noget galt. Medarbejderne vælger at holde fri, og på den måde har vi lavet et system, som fremmer at give hinanden fri. Det er udmærket at have fri og dyrke mange andre sider af livet end arbejdslivet, men det nytter altså ikke, hvis vi mister konkurrenceevne i forhold til andre lande." (De konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller. Berlingske Tidende 25. marts 2007)


Økonomiske vismænd skal til kilderne

"Der skal fokuseres mere på kilderne til velstand, og det synes jeg også, at de økonomiske vismænd skal gøre. Vækst og velstand kommer jo først, og så kan velfærd komme som en konsekvens af det. Det forholder sig ikke omvendt - det er ikke velfærden, der skaber vækst." (De konservatives finansordfører Christian Wedell-Neergaard. Berlingske Tidende 13. marts 2007)


Venstre bør frygte liberalister

"Venstre har tabt de sidste tre valg til Folketinget, EU og kommunerne. De lever højt på, at der ikke har været et alternativ, og dermed har de kunnet negligere deres egne vælgeres værdier og interesser. Situationen bliver helt anderledes til næste valg, når vi er blevet opstillingsberettigede. Og jeg tror, at det bekymrer Venstre ret meget, at vi kan stjæle en tredjedel eller måske halvdelen af deres vælgere." (Liberalisternes formand Torben Mark Pedersen. Information 9. marts 2007)


DF satser på ungdommen

"Det er tid til at udvide mediernes og befolkningens opfattelse af Dansk Folkeparti. En bedre profilering af partiets profil på ungdomsområdet er bydende nødvendig." (DFs uddannelsesordfører Martin Henriksen. Berlingske Tidende 8. marts 2007)


Farvel og tak

"Man får et godt kendskab til, hvad folk mener, og hvad de siger udadtil. Man skal være rimelig dum, hvis man ikke ved, at politikere lyver og manipulerer, men omfanget er skræmmende." (Pernille Rosenkrantz-Theil. Information 6. marts 2007)


Nørrebro bliver som i Paris

"Man river et hus ned, som har betydet så meget. Det er et nederlag for troen på, at der er plads til anderledes tænkende mennesker i København. Men alle fornuftige mennesker kan jo se, at der skal være et ungdomshus i København - jo før jo bedre. Vi frygter, at hvis det her fortsætter, så bliver det som i Paris." (Enhedslistens Line Barfod til Ritzau. 5. marts 2007)


Ret til at blive fri for religion

"Min grænse går der, hvor vi som myndighed og som lovgivere skal tage større religiøse hensyn. Det er jeg imod. Jeg mener faktisk, at det grundlæggende strider imod et moderne demokrati. For lige så vel som man har ret til at have sin religion og sin tro, har man, som individ i vores samfund også ret til at blive fri for religion. Jo mere religion, du fylder ind i det offentlige rum, desto mere træder du demokratiet over tæerne." (Mette Frederiksen (S). Information. 3.-4. marts 2007)


Ritt får som fortjent

"Når man sår vind, høster man storm. Det burde derfor ikke være kommet bag på overborgmester Ritt Bjerregaard, at København er endt i gadekampe efter hendes forgæves redningsaktioner for Ungdomshuset. Ritt slog ind på en gal kurs, da hun efter gadekampene den 16. december begyndte at forhandle med besætterne fra Jagtvej." (Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, konservative suppleanter til Borgerrepræsentationen. Ritzau. 2. marts 2007)


Bendtsen svigter borgerlig værdikamp

"Bendt Bendtsen svigter den borgerlige liberale værdikamp, når han giver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd indstillingsret til, hvem der skal sidde med i Det Miljøøkonomiske Råd." (Venstres videnskabsordfører Torsten Schack Pedersen. Berlingske Tidende. 27. februar 2007)


Hyggepassiar med politiske superstjerner

"Det er godt at gå fra fotosessions med sin kære puddelhund til mikrofonholderi i den bedste sendetid. For den politiske superstjerne er den røde løber rullet ud til hyggepassiar i stedet for journalistisk interview - det kender vi ikke bare fra Karen Jespersen, men også fra Naser Khader." (Rune Engelbrecht Larsen. Politiken. 17. februar 2007)


Løkke til Socialdemokraterne

"DET ER helt ude af proportioner, at en ryger skal betale kr. 2.000 i bøde for den første cigaret og kr. 10.000 for den næste cigaret, der tændes i f.eks. Ugelbølle Forsamlingshus.
Har regeringen tænkt sig, at forsamlingshuset skal betale et brugergebyr for en statskontrollant med uniform, kasket og iltudstyr til fanatisk rygekontrol, når vi har banko? Vil staten virkelig score kr. 1.200.000 mio. kr. på en bankoaften (100 rygere), mens forsamlingshuset gennem frivilligt arbejde tjener et par tusinde?
Må jeg som tidligere ryger (ofte de mest hellige) bede om, at vi i Ugelbølle Forsamlingshus kan indkalde til rygerbanko, hvor Forsamlingshuset vil være et stort rygerum, samt som venstremand opfordre til, at man ikke stemmer på Lars Løkke Rasmussen .
Ham kan socialdemokraterne få i bytte for Karen Jespersen. En mand, der i den grad lader systemet bestemme over mennesket, hører ikke hjemme i Venstre..
" (Formand For Ugelbølle Forsamlingshus Anders Fjendbo. Jyllands-Posten. 15. februar 2007)


25 øre for hver krone

"Regeringen har tidligere foretaget meget store besparelser på miljøområdet, og nu putter de 25 øre tilbage for hver krone, de har taget." (Socialdemokraternes miljøordfører Torben Hansen. Berlingske Tidende. 14. februar 2007)


Eliten og de overflødige

"Den megastore gruppe borgere, som Socialdemokratiets modernisering og fagbevægelsens degeneration har efterladt i afmagt og med en frysende oplevelse af at være gjort overflødige, har faktisk rakt hånden ud til en demokratisk dialog. Den dialog har vi alle behov for.
De, som kræver af de bekymrede, at de skal opgive deres fordomme, kunne passende selv opgive fordommene omkrig de bekymrede. De er ikke racister eller antidemokrater – tværtimod. Nogle kan måske med rette kaldes xenofobiske, men den politiske elites uredelighed i udlændingedebatten og EU-debatten har været med til at skabe grundlag for, at bekymringen er blevet til frygt.
" (Erik Meier Carlsen. "De overflødiges oprør". Centrum 2000)


Bløde områder skal udliciteres

"Det har ofte været diskuteret, om man kan udlicitere på bløde områder. Det har jeg overhovedet ingen berøringsangst overfor. Det kunne være den personlige pleje eller praktiske hjælp på ældreområdet. Her skal politikerne definere serviceniveauet og føre tilsyn med, at opgaven bliver løst tilfredsstillende. Jeg kan ikke se, hvorfor der er noget, som man ikke må lade private byde ind på." (Venstres forskningsordfører Torsten Schack Pedersen. Jyllands-Posten 5. februar. 2007)


Liberalisterne til hverdagsbrug

"Når vi nu ikke kunne få lov til kun at kalde os "Liberalisterne" så er "Liberalisterne - Frihed og Velstand" det næstbedste. Det betyder, at vi i daglig tale kan nøjes med at kalde os Liberalisterne og kun ved særlige lejligheder - eksempelvis i forbindelse med folketings-, regions-, kommunal- og EU-valg - bruge det fulde navn." (Liberalisternes formand Torben Mark Pedersen. Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. 1. februar 2007)


Hvis der er to, der hænger sammen ...

"Karen Jespersen er bestemt velkommen. Hun har givet udtryk for nogle overvejelser, som jeg selv har stået for i flere år. Blandt andet den vægt, hun lægger på sammenhængskraften i samfundet. Så jeg ser klart nogle parallelle holdninger. Men jeg synes, at hun skal have lov til at foretage sine overvejelser selv." (Anders Fogh Rasmussen. dr.dk/nyheder. 30. januar 2007)

***

"Hører du det som en invitation?
»Altså, det er svært at sige. Det ligger jo i tråd med, at han snakker meget om sammenhængskraft, og det gør jeg også. Og det har jeg kun siddet og klappet i hænderne over, når jeg har hørt, at han har gjort.«
" (fra interview med Karen Jespersen. Berlingske Tidende 28. januar 2007)


Det sejler, Helle!

"Det er besynderligt, at Helle hævder, at statsministeren ikke tør debattere med hende - af frygt for, at danskerne vil være mere enige med hende end med ham. Men hvordan skal vælgerne kunne blive mere enige med et politisk projekt, de ikke kender til? Og når så Helle bliver enig med sig selv om, hvad hun mener, er hun ikke enig med sit eget bagland eller sin egen udenrigsordfører. Hvor mange kaptajner er der egentlig?
Det eneste konsekvente ved Socialdemokratiets politik p.t. er, at den er gennemgående ukonsekvent. Lad os sige det rent ud: Det sejler, Helle!
” (Venstres udenrigspolitiske ordfører Jens Hald Madsen. Berlingske Tidende 29. januar 2007)


K: Løkke opstiller falsk billede.

"Når man bruger en politisk retorik om, at man skal være partiet for den fraskilte, så forstår jeg godt, hvor man vil hen. Man vil nemlig ikke nogen steder hen med sit eget parti, men i stedet forsøge at marginalisere nogle andre partier. Når det for eksempel bliver sagt, at Venstre skal være partiet for andre end dem, som bor i Skovshoved med udsigt til en speedbåd, så er det ikke fordi, at man vil sige ret meget om sig selv. Så er det fordi, at man vil skabe et falsk billede af det parti, hvor ens egne vælgere står nærmest. Det er i allerhøjeste grad et falsk billede, og jeg mener også, at jeg kan modbevise det billede, som Lars Løkke Rasmussen forsøger at opstille med den retorik.” (De konservatives skatteordfører Jakob Axel Nielsen. Berlingske Tidende 22. januar 2007)


Villy i regering - mere troværdig end Holger.

"Jeg vil tro, at Villy i sin formandsperiode lander i regering. Ja, det vil jeg tro. Det skulle undre mig meget hvis ikke. Også fordi det at sidde i regering - selvom det er politik man skal opnå - også handler om andre værdier, som fx om man kan regne med hinanden, kan man stole på hinanden? Der er overhovedet ingen tvivl om, at man kan stole på Villy. Ikke dermed være sagt, at man ikke kunne stole på Holger K. Nielsen, men Villy er meget, meget vellidt, hvad Holger også var, men på en anden måde” (SFs retsordfører Anne Baastrup. Borgens dronninger. Schultz Forlag 2007)


Fra vandbærer til stjerne.

"Tegningen er rigtig godt lavet, og samtidig lidt af en milepæl for mig som politiker i forhold til at få markeret, at der er en, som hedder Jacob Jensen på Christiansborg. Man er ikke en rigtig politiker, før man er blevet karikeret i en avistegning, og man skal jo ud over rampen i visse sammenhænge. Tegningen symboliserer meget godt den her nyvalgte anonyme folketingspolitiker, som pludselig trådte ind på scenen.” (Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen. Berlingske Tidende. 16. januar 2007)


S låner Foghs retorik.

"Vi vil stramme for tilgangen til Danmark. Det, vi siger før et valg, gennemfører vi også efter et valg, og vi står fast på 24års-regel og tilknytningskravet.” (Socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen. Jyllands-Posten. 14. januar 2007)


Regeringen lyver om fattigdom.

"Nu kan regeringen ikke længere lyve. Nu er tallene simpelthen for påtrængende. De bekræfter det, vi hele tiden har sagt: At man skal være både blind og døv og svagtseende og hørehæmmet for ikke at kunne se den nye fattigdom i Danmark.” (Villy Søvndal. Ekstra Bladet. 10. januar 2007)


Lars Barfoed er stadig en torn i øjet på DF.

"Det er en dårlig idé at skære i dagpengene, og det er dårlig timing at komme med forslaget midt under overenskomstforhandlingerne. Det er tegn på, at Lars Barfoed ikke har den forståelse for politik, der er nødvendig for at begå sig i Folketinget. De politikere, som går ud og blander sig i overenskomstforhandlingerne risikerer i værste fald, at de er med til at opbygge en konflikt.” (Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted i Berlingske Tidende. 9. januar 2007)


Helle Thornings nytårsfortsæt.

"Bedre velfærd handler ikke kun om flere penge. Det handler om hele tiden at gøre det bedre og indrette arbejdet, så de ansatte får de optimale muligheder for at gøre det, de helst vil - give velfærd til danskerne og bekæmpe den stigende ulighed i samfundet. Jeg kan love, at det vil en socialdemokratisk ledet regering have fokus på hver eneste dag og ikke bare hvert femte år.” (Helle Thorning-Schmidt. Berlingske Tidende. 1. januar 2007


Ungdomshuset til Christiania.

"Christiania er et af de eneste steder i København med plads til den type personer, som færdes i Ungdomshuset, og det er da en forbløffende lille tolerance fra Christianias side, i betragtning af, hvilke værdier man normalt lægger vægt på derude.” (Ritt Bjerregaard. Berlingske Tidende. 30. december 2006


Et stegetermometer er for dumt.

"Alle danskere skal kunne regne med, at vores fødevarer er friske, af høj kvalitet og tilstrækkeligt kontrollerede. Det er simpelthen en af hjørnestenene i alles hverdag. Stoler danskerne ikke på, at en minister ikke kan levere dette, så skal han ikke sidde der. Derfor undrer det mig også, at partiformand Bendt Bendtsens velkomstgave til Carina Christensen var et stegetermometer. Underforstået: Bare man steger kødet nok, så går det nok med de bakterier. Lidt dumt, siger jeg bare.” (Pia Kjærsgaard i sit ugebrev. 18. december 2006


Mere taletid med TV2 News.

"Man kan se, at TV2 News har mere tid. De er ikke væk efter de to første spørgsmål, som alle politikere kan svaret på. Det er ikke svært at fyre et slogan af, men for nogle bliver det straks sværere, når interviewet bliver ved. Det er klart, at det primært rammer de politikere, som ikke har noget på hjerte, de bliver afsløret. Og det kan særligt ramme de utrænede. Men det er noget helt andet at have 10 sekunder med en mikrofon og så blive sat ned live i 14 minutter.” (Michael Kristiansen - tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen. Nyhedsavisen. 16. december 2006)


Lebech tæller endnu.

"Somme tider skal man sætte sig ned og tælle til ti, før man siger noget, men jeg er nået til 32.644 og tæller endnu, og jeg tror, at det er klogest, at jeg ikke siger, hvad jeg mener på nuværende tidspunkt. Det her må løses hos dem, der sidder med fingrene i dejen, og det er dem på Christiansborg.” (Frederiksbergs borgmester Mads Lebech (K) efter Dansk Folkepartis fyring af familie- og forbrugerminister Lars Barfoed. Berlingske Tidende. 15. december 2006)


Folketingets Spørgetime om tirsdagen bruges til angreb på ministrenes etos snarere end oplysning og bred politisk debat.

"Spørgetimens praksis stemmer ikke overens med Præsidiets hensigt. I stedet for den deliberative debat om fremtidens politiske tiltag er det nemlig en anden af de retoriske genrer, der er dominerende i Spørgetimen. Hver tirsdag er luften således tyk af anklager og forsvar i en stadig kamp om placering af skyld for fortidens handlinger. Inden for retorikken kaldes genren forensisk - og vi kender den blandt andet fra advokaternes indlæg i retssalen.” (Retorikerne Simon Lund-Jensen og Casper Fruergaard Schrøder har skrevet speciale om Folketingets Spørgetime. RetorikMagasinet december 2006)


Hvis bare alle havde råd...

"For det første er det fuldstændig ude af trit med idealer om lighed og
medmenneskelighed, at man kan købe andres kroppe, kønsorganer og seksuelle ydelser, bare fordi man har pengene til det. Det har intet med frihed at gøre for andre end den pengestærke..
” (SFs ordfører på området Pernille Vigsø Bagge til partiets magasin F!)


Hvem har aben?

"Måske skulle man undersøge, hvor mange patienter der ikke har fået det tilbud, de skulle have, før man domfælder amterne og svinger sig helt op i lianerne og taler om mere centralstyring.” (Charlotte Fischer. Berlingske Tidende. 7. december 2006)


Pind udfordrer skæbnen.

"Alt mens den såkaldte kulturkamp netop har været ført på spørgsmål som besættelsen, undervisning, integration og - ja lad os bare tage den med - Irakkrig, har de hårdere økonomiske områder, bevidst eller ubevidst, været forsømte. Baggrunden skal jeg ikke gøre mig klog på. Her er blot tale om en konstatering." (Søren Pind. Information 1. december 2006)


Ballade i den borgerlige.

"Statsministerens paniske angst for at foretage sig noget som helst upopulært gør, at man i dag ikke kan betegne ham som andet end en opportunistisk plattenslager." (David Karsbøl. Berlingske Tidende 30. november 2006)


Løkke trodser trenden.

"Det ville måske være smart, dynamisk og handlekraftigt at gøre noget overilet, men i al fairness må historien først rulles ordentligt op, og det er det fremadrettede, der interesserer mig. Men jeg vil da følge levende med i, hvad der fremover sker i Sundhedsstyrelsen." (Lars Løkke Rasmussen om problemerne med kræftbehandlingsgarantien. Berlingske Tidende 23. november 2006)


Er der en kokain-kultur på Borgen?

"Kokain er jo et præstationsfremmende stof, og her er jo et meget højt arbejdspres herinde, hvor vi arbejder sent og slider hårdt, men jeg kan slet ikke forestille mig, hvem det kan være. Det er måske en del af pointen, at kokain er mere udbredt, end man lige regner med" (Charlotte Fischer. TV2 Nyhederne 13. november 2006)


Liberale tøffelhelte:

"Jeg synes, at CEPOS er præget af nogle lænestolsliberalister, som sidder tilbagelænet med alle de lette liberale løsninger. Vi skal bare sætte de sociale ydelser i stå, skatterne ned og fyre nogle offentligt ansatte. Deres problem er, at ingen af dem kan overbevise deres egne ægtefæller eller børn om det, de går ind for. Derfor synes jeg ikke, det er så interessant" (Bertel Haarder. Information 4. november 2006)


De Radikale mener tilsyneladende Marianne Jelveds kandidatur til statsministerposten alvorligt. De vil nu have deres egen farve og søjle i meningsmålingerne.

"Vi er ikke begejstrede for at blive talt med til de røde. Socialdemokratiet går regeringens ærinde, og man skal ikke bare tælle os med. Vi vil heller ikke stå i den sorte blok. Vi vil have vores egen blok." (Margrethe Vestager. Jyllands-Posten 24. oktober 2006)


BAT-classic. Hver fjerde husstand med en samlet årsindtægt på over 700.000 er parat til at tage billige østarbejdere ind til skjortestrygning og opvask. Hver tiende husstand med en årsindtægt under 300.000 synes ikke, at det er sagen.

"Nu siger jeg ikke, at alle rige danskere er dumme, men svarmønstret undrer mig ikke. Man kan sige det koldt, klamt og kynisk: Der er en grund til, at de er blevet rige. Det er, fordi de er nogle nærigrøve." (Sekretariatschef i Bygge-, Anlæg- og Trækartellet Gunde Odgaard til A4)


Dansk Folkepartis Mogens Camre mener ikke, at Tyrkiet skal optages i EU:

"Det hedder Den Europæiske Union. Hr. Erdogan, har De et landkort?" (Pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti. 26. september 2006)


Jens "Missilet" Rohde om Venstres værdifællesskab med Dansk Folkeparti:

"Det er vel egentligt mere spørgsmålet om at anerkende det. Det er det samme, når ingen vil vedkende sig, at de læser Rapport, mens det samtidig er et af de mest solgte blade i Danmark." (Politiken 23. september 2006)


Et siciliansk tilbud.

"Samfundet er ikke en gratisautomat, hvor du bare kan trække hvad som helst ud. Vi skal give folk et siciliansk tilbud: »An offer you can not refuse«. Folk skal være en del af samfundet, men har også en forpligtelse til selv at yde noget. Og det gælder for alle uanset etnisk baggrund." (Poul Nyrup Rasmussen til Ugebrevet A4. 18. september 2006)


Systehvadfornoget? Nå, vi forstår meningen. Hvad det end er, er det ikke særlig rart.

"Det er et markant skift i svensk politik. Vælgere har valgt et borgerligt alternativ frem for det socialdemokratiske systemapparat." (Christian Wedell-Neergaards lykønskning efter valgsejren til Moderaterne i Sverige 17. september 2006)


Det er i hvert fald ikke skolelærerne

"Der er nemlig en gruppe, som ikke er med på karrusellen. Og gang på gang har Dansk Folkeparti sikret, at de ikke glemmes, når der justeres, reformeres og finanslovsforhandles. Det er nemlig ikke her, at De Konservative og Socialdemokraterne har travlt. Sjovt nok, for dårligt var Helle Thorning-Schmidt kommet fra sin skolelærer-lange sommerferie, før hun trompeterede til angreb på DF i en kamp om velfærdspositioner." (signaturen Sønd i DFs medlemsblad, Dansk Folkeblad nr. 4 2006)


Ole Sohn (SF) under dagens finanslovdebat i Folketinget:

"Nu er hr. Wedell-Neergaard jo trådt ind i de voksnes rækker. Så måske kan jeg blive belært lidt om skattepolitikken? Er det ikke korrekt, at jo mere man betaler i skat, jo mere får man til sig selv?" (Ritzau. 7. september 2006)


Dystre miner hos Dansk Folkeparti:

"[...] forestillingen om, at muslimerne med tiden skulle fordele deres politiske sympatier ligesom danskere, er usandsynlig, for enhver etnisk minoritet vil søge at varetage de specifikke interesser, der knytter sig til den selv. Den muslimske befolkningsgruppes interesser adskiller sig derfor afgørende fra danskernes ved ikke at kere sig om det danske samfunds udvikling, men alene om at øge den islamiske indvandring og skabe særrettigheder for deres egen kultur. Denne sammenhæng har partierne på venstrefløjen indset som en redningsplanke for deres ellers faldende vælgertal. Potentialet i de muslimske stemmer kan vise sig helt afgørende i et Danmark, hvor regeringsflertallet traditionelt afgøres af 2-3 procent af befolkningen." (Mogens Camre og Morten Messerschmidt. Berlingske Tidende 31. august 2006)


De Konservatives arbejdsmarkedsordfører i det krydrede hjørne, da han forleden på eget initiativ gjorde op med regeringsgrundlaget:

"Jeg troede også på pisken, da der var krymmel på lagkagen, men vi er ved at have fået alle i arbejde, der kan arbejde. Vi skylder os selv som politikere, de ledige, arbejdsgiverne og de ansatte i kommunerne og hos AF at være en smule mere realistiske." (Jakob Axel Nielsen. Jyllands-Posten 25. august 2006)
 


Kakkelbordene er ikke for kloge:

"Både S og DF står lidt stille i meningsmålingerne. Men vi er kommet igennem velfærdsforhandlinger, hvor fagbevægelsen bakker os op, og hvor gruppen er enig. Jeg kan ikke rigtig se, hvad DF har fået ud af det. Men vi har faktisk taget nogle væsentlige skridt i retning af at fremtidssikre vores velfærd, og jeg havde ikke regnet med, at det ville give en vælgergevinst." (Helle Thorning-Schmidt. Information 8. august 2006)
 


Synliggør offentlige tilskud:

"Vi skal synliggøre de tilskud, skatter og afgifter, som danskerne betaler og modtager i deres hverdag. Det vil give gennemskuelighed og gøre os bevidste om, at det koster noget at have et velfærdssamfund." (Torsten Schack Pedersen. Jyllands-Posten 7. juli 2006)


Bøndernes og de fraskilte mødres parti:

"Det er et indiskutabelt udgangspunkt, at vi ønsker at være et parti for andre, end dem der har udsigt til en badebro og en speedbåd i Skovshoved Havn. Det er vi. Vi skal være partiet for den fraskilte mor, som aldrig har fået en uddannelse" (Lars Løkke Rasmussen. Information 4. juli 2006)


Varmer finansministeren op til skattelettelser? Ifølge Thor Pedersen hører glædelige overraskelser kontraktpolitikken til:

"Jeg har en ambition om, at den velfærdsaftale, vi netop har indgået, kommer godt i vej. Jeg har en ambition for regeringsgrundlaget, som vi gik til valg på, at det også bliver gennemført. Det er et stilbrud, der er sket i dansk politik siden 2001. Det tager noget tid at forankre en politik, hvor der ikke er negative overraskelser, men kun positive som forårspakken." (Børsen 3. juli 2006)


Jeg er dybt uenig med Anders i, at man som minister skal offentliggøre også sin ægtefælles økonomiske forhold. Men jeg anerkender, at han træffer beslutningen. Det har så bare den konsekvens, at når jeg ikke vil det, så kan jeg heller ikke blive minister. Sådan er de faktiske forhold i jernindustrien.” (Jens Rohde i Politiken 24. juni 2006)


Sjældent har regeringen været så populær hos de store fagforbund som i de seneste dage efter forliget om fremtidens velfærd. I lederen i LO's ugebrev A4 roser redaktør Per Michael Jespersen den danske velfærdsdebat og beskriver, hvordan regeringens arbejde med at gøde jorden for reformer - Velfærdskommissionen, åbne høringer, debat i medierne osv. - vitterligt har betalt sig:

"Meget kan man sige om velfærdsdebatten og om de mange skæverter, der er begået i dens navn, men som demokratisk proces har forløbet været til over middel. For tænk engang: Danskerne har debatteret det samme tema – velfærdssamfundets fremtid, efterløn, arbejdskraftmangel og integration – i det samme offentlige rum i uger, måneder, ja år. Med fare for at forfalde til selvfedhed: Det er ikke noget, man ser i ret mange lande.” (Ugebrevet A4 nr. 22. juni 2006)


I en kronik i Politiken beskriver journalist Ulla Grunge Hansen meget rammende, hvordan politisk kommunikation kommunikation i medierne i stigende grad bliver mødt med "journalistisk kommunikation":

"Som modtræk til politikernes stigende anvendelse af professionel politisk kommunikation har journalisterne derfor udviklet deres egen strategi. De skriver politikernes taktiske spil og imagepleje af enhver art ind i historierne. På den måde kan de undgå, at det lykkes for politikerne at 'lave et barn' på dem, som journalisterne kalder det, når de kommer til at gå politikernes ærinde i en historie.

Journalisterne skriver også deres egen rolle i den politiske proces ind i historierne. De afbilder sig selv som skydeskive for politikernes forsøg på at ramme plet med budskaber, der finder klangbund i vælgerhavet.
” (Politiken 20. juni 2006)


Fremskridtspartiets stifter Mogens Glistrup så lige fra begyndelsen i 1978-79 meget nøgternt på den efterlønsordning, som store dele af velfærdsdebatten disse dage står om:

"Når man begynder at indføre et sådant system, vil man meget hurtigt opleve, at den kreds af efterlønsmodtagere, som disse penge bliver givet til, vokser ud over de grænser, man i arbejdsministerens regneeksempel har kunnet forudse"

Når jeg siger, at det vil være sandsynligt, at mange efterlønsmodtagere, når vi kommer yderligere 8-10 år frem, vil have egen sommervilla ved Middelhavet eller på De kanariske Øer eller på Afrikas vestkyst eller andre steder, vil man sikkert også hævde, at jeg er ude på en fuldstændig vildmand.


Lotte "Spin" Hansen tegner de politiske fronter op i den seneste udgave af Analys Norden:

"Et nyt politisk landkort ser dagens lys. De faste alliancer dur ikke længere, og vælgerne skal nu til at stemme på det parti de bedst kan lide, i stedet for på den fløj de bedst kan lide."

Men er R og K ikke lige lovlig langt fra hinanden på begge akser? Udmeldinger om efterløns- og skattereformer og den nylige debat mellem Søren Krarup og Gitte Seeberg i Information antyder da et langt større fællesskab mellem de to partier, end Lotte Hansens kort viser. Men derfor er det nok alligevel værd at være opmærksom på nye politiske fronter.


Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini foreslår, at man hiver konfirmationsforberedelsen ud af folkeskolen:

"Forberedelsen bør tages alvorligt i langt højere grad, og det tvinger vi de unge til med dette forslag. Hvis de ønsker at gå til fodbold eller håndbold eller andre interesser, må de bruge deres fritid på det, og sådan skal det også være med konfirmationen. I dag er det bare noget, man gør, fordi alle andre gør det, og fordi man alligevel ikke behøver at ofre noget til fordel for det" (Kristeligt Dagblad 20. maj 2006)


"Jeg er bare nået til den opfattelse, at vi lever i et samfund, hvor der ikke er ret meget, der binder os sammen. Der er en masse ting, der skiller os ad, og det er blevet meget fragmenteret. Hvis vi fortsat skal have en fælles historie og en sammenhængskraft som folk og som nation, er det vigtigt, at vi fortsat har nogle institutioner, som kan levere den vare. Det kan DR. Derfor er jeg varm tilhænger af, at DR er ikke bare skal være en nyhedsformidler, men en kulturformidler i bred forstand" (Kristeligt Dagblad 10. maj 2006)

Jens Rohdes hjerte bløder for de røde lejesvende


"Op imod en tredjedel af befolkningen deltager slet ikke eller kun i meget begrænset omfang i kulturtilbuddene. Kulturministeren trækker blot på skulderen og har det fint med, at kun 2/3 er med. Men det vil vi ikke lade os nøje med. Vi mener, at alle i år 2006 skal have lige muligheder for at deltage i kulturlivet" (9. maj 2006)

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, i en pressemeddelelse, der omdefinerer kultureliten. Hvad der før var Rifbjerg og Kirkeby, er nu blevet Mikkelsen. Herfra skal lyde langt mere elementære spørgsmål: Hvad er kultur, hvad skal vi med den, og kan man overhovedet blive fri for den? Før Jensen og Mikkelsen får mere travlt med at trække kultur og kanoner ned over hovedet på befolkningen, vil det være rart med en tidssvarende begrebsafklaring.


"Hvis 1. maj udelukkende bliver brugt til at mistænkeliggøre regeringen og Dansk Folkeparti, så mistænkeliggøres samtidig en stor del af fagbevægelsens eget fundament ­ og så er 1. maj ikke længere en folkets dag, men er reduceret til venstrefløjens højst private projekt."

Pia Kjærsgaard minder i sit ugebrev om, at den almindelige danske arbejder for længst er erstattet af en polak eller flygtet til Dansk Folkeparti.


"Så skete det igen - endnu en meningsmåling, som viser at en VKR-flertal lige nøjagtig ville kunne lade sig gøre "hvis der var folketingsvalg i morgen", som formuleringen altid er i den slags undersøgelser. Men der er ikke folketingsvalg i morgen og det er faktisk værd at lægge mærke til."

I sit ugebrev kritiserer Jens Olaf Jersild de seneste ugers intense bogstavleg på Christiansborg og blandt de politiske kommentatorer. Jersild & Spin  d. 24. april 2006

Ugebrevet og tidligere udsendelser kan studeres på DR's hjemmeside: http://www.dr.dk/jersildogspin


"Nogle ægteskaber er baseret på kærlighed og andre på en forretning, der kører."

Konservativ amtsformand i Vestsjællands Amt, Anders Pedersen, om samarbejdet med Dansk Folkeparti, Information d. 7. april 2006


"Vi har været med til at redde regeringen igennem mange kattepiner og holdt os beskedent tilbage. Vil vil ikke vise samme loyalitet, hvis vi skal være den halvløse elskerinde i baggården." (Information, 12. april 2006

Dansk Folkepartis Søren Espersen advarer potentielle Lars Barfoed'er mod at begå fejltrin, hvis regeringen skulle finde på at optrappe flirten med De Radikale i forhuset.


Den tidligere CDer, Peter Duetoft, har løst billet til Titanic” (Berlingske Tidende, 8. april 2006)

Yngste mand på Berlingske Tidendes tæskehold, Mikael Jalving, om Duetofts tilsyneladende problemfrie skifte fra Centrumdemokraterne til Socialdemokraterne.


"Det er nu, det skal vise sig, om du er til noget. Om Socialdemokraterne er til noget. Ender I med ikke at turde tage medansvar her, tror jeg, at det politiske landskab og ikke mindst jeres rolle vil ændre sig mere fundamentalt." (Berlingske Tidende, Magasin, 5. april 2006)

Miljøminister Connie Hedegaard i et åbent brev til Helle Thorning-Schmidt i anledning af regeringens udspil til de kommende velfærdsforhandlinger. Mon ikke Helle er til noget? De seneste ugers spekulationer over hendes mangelfulde lederegenskaber gør i hvert fald, at hun har brug for markante udmeldinger i velfærdsdebatten. Hvad enten de så er for eller imod reformer.


Det at blive gammel er ikke en social begivenhed, men derimod noget man sparer op til.” (formand for Velfærdskommissionen, Torben M. Andersen, Børsen 3. april 2006)

Det er dagen før dagen, hvor vi endelig får regeringens bud på kommende velfærdsreformer. Hvordan skal det gå med efterlønnen, skal pensionsalderen i vejret, og hvad med arbejdsudbuddet? Vi bliver meget klogere på, hvor det bærer hen, i morgen klokken 13.30, når regeringen spiller ud. Pressekonferencen kan opleves live på både DR og TV2."Alt, hvad Helle gør, er godt og rigtigt. Jeg er enig med hende, uanset hvad hun siger."

Borgmester i Hillerød og næstformand hos Socialdemokraterne, Nick Hækkerup, har frakoblet al kritisk sans, når det gælder partiformanden. Jyllands-Posten den 30. marts 2006


"Tal og statistik kan formentlig ikke overbevise vælgerne i kommunerne omkring København - som får hævet skatten for at kunne sende 1,1 mia. kr. vestpå - at de er omfattet af skattestoppet."

Børsens politiske redaktør Anders Krab-Johansen, Børsen den 13. marts 2006.


"Jeg ærgrer mig over, at han ikke viser lederskab. I stedet stiller han sig op som Vorherre, der kommer med bombastiske og kryptiske beskeder til befolkningen, som skaber stor splittelse. Det er dybt beskæmmende for Danmark, at statsministeren agerer så konfrontatorisk og sætter lus i skindpelsen for at maksimere sine stemmer. Det er helt exceptionelt, det hører slet ikke til i denne del af verden."

"Jeg kan ikke komme i tanke om nogen, der har gjort så mange fejl på så kort tid som den nuværende statsminister har gjort. Det er meget, meget pinligt for Danmark."

Marianne Jelved i artiklen "Fogh ifølge Jelved", Berlingske Tidende den 12. marts 2006.


"Det kan godt være, at Rushdies "De sataniske vers" er et større kunstværk end Muhammed-tegningerne, men det har intet med sagen at gøre. Jeg er forundret over mange intellektuelles reaktion og deres mangel på opbakning til Jyllands-Postens ret til at trykke tegningerne."

Digter og forfatter Henrik Nordbrandt i Jyllands-Posten den 10. marts 2006.


Når et parti oplever en sådan nedtur, kan dets politikere reagere på én af to måder: De kan spørge sig selv, hvad de har gjort galt, eller de kan skyde skylden på andre. Den gamle garde i Socialdemokratiet, med Mogens Lykketoft og Svend Auken i spidsen, har en stærk tradition for det sidste. Denne tradition fornægter sig ikke i den nuværende situation.

Ralf Pittelkow i et debatindlæg i Jyllands-Posten den 8. marts 2006.


I dag er det grundejerens problem at fjerne de firbenedes efterladenskaber. Men hundelorte på offentlige veje er et stigende problem, siger folketingsmedlem Bjørn Medom Nielsen (S), som derfor opfordrer justitsminister Lene Espersen (K) til at gribe ind. Det forventer Ole Scharf dog ikke, at ministeren vil gøre.

Fra Berlingske Tidende den 8. marts 2006.


”Jamen, det handler om det der møde med de der ambassadører.” 

Helle Thorning-Schmidt i GomorgenDanmark den 6. marts 2006.


"Der er sagt ting, som der ikke burde være sagt."

Så har man jo i hvert fald ikke sagt for meget ... Forsvarsminister Søren Gade, fra politik.tv2.dk den 3. marts 2006.


"Personligt har jeg set ud på marken, og jeg har set får, og jeg har set bukke. Og det ved jeg så for mig selv. Men livet skal jo gå videre, og det er så det. Nu har jeg sagt, hvad jeg har sagt - nogle vil føle sig ramt, andre vil ikke føle sig ramt, og det er så op til dem."

Statsminister Anders Fogh Rasmussen i et stort interview med Jesper Larsen om ytringsfrihed og forsvaret for den. I Berlingske Tidende den 26. februar 2006.


"Der er ingen, der har en interesse i at forsøge at vælte Helle Thorning-Schmidt nu, fordi de så selv står med ansvaret ved næste valg."

Karen Jespersen i Berlingske Tidende den 21. februar 2006.


"Det kan godt være, at det er det, der giver udslaget. Det kan sagtens være."

En skarp analyse fra Lotte Bundsgaard om årsagen til Socialdemokraternes dårlige meningsmålinger. I Berlingske Tidende den 19. februar 2006.


"Jeg har selv været decentralist og ønsket skolebestyrelser, så forældre kunne øve pression på skolen for at sikre, at deres børn kunne lære at læse og skrive. Det er lige efter den liberale kogebog, men jeg kan i dag konstatere, at det ikke har virket."

Undervisningsminister Bertel Haarder om folkeskolen. Fra politik.tv2.dk den 12. februar 2006.


"Lavkonjunktur? Det er, når din nabo står uden job. Depression er, når du selv gør det."

Ronald Reagan


Tegninger af Muhammed er i sig selv ligegyldige for os. Men retten til at sige, skrive og tegne lige dét, vi lyster - også en profet - er ukrænkelig for os. Kun domstolene kan begrænse os.

Nu får domstolene herhjemme så i øvrigt mulighed for at afprøve, om jeg kan kalde Islamisk Trossamfund for femte-kolonne-virksomhed, for Islamisk Trossamfunds leder, løgneren Abu Laban, har stævnet mig. Det tager jeg mig ophøjet ro og gentager gerne: Islamisk Trossamfund bedriver landsskadelig femte-kolonne virksomhed mod Danmark. Og imamer, der skader Danmark, bør smides ud, gerne med Abu Laban som den første.

Pia Kjærsgaard i sit nyhedsbrev den 6. februar 2006.


Jeg kan fortælle Dem, at i mit land bliver regeringen ganske ofte kritiseret af aviserne og medierne. Jeg selv bliver meget ofte kritiseret, og det må jeg bare acceptere, fordi det er en del af vores samfund, at vi har ytringsfrihed, og denne ytringsfrihed er en vital og uomgængelig del af vores demokrati.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen i interviewet på den arabiske tv-kanal Al Arabiya den 1. februar 2006. Hele interviewet kan læses i en dansk oversættelse her på Statsministeriets hjemmeside.Det kan diskuteres, om alle tegningerne var lige gode, men i deres karikatur var de ikke grovere end mange af karikaturerne og kritikken af Kristus og den kristne gud, som gennem de seneste 30 år har været bragt til folket af aviser, på film og af f.eks. stand-up komikere.

JP viste egentlig bare, at islam i dag er en del af det danske samfund, og derfor bliver behandlet som en del af det.

Læserbrev i Jyllands-Posten den 4. februar 2006.


Saudi-Arabien burde skamme sig, og en undskyldning for at have krænket det land med satiriske tegninger er kort og godt et knæfald for fundamentalismen. Mit budskab til Saudi-Arabien og de andre muslimske lande, der har tilsluttet sig boykotten, lyder derfor: I krænker mig på min demokratiske overbevisning. Sig undskyld.

Naser Khader, MF (R) i indlæg i Berlingske Tidende den 31. januar 2006. Læs hele indlægget på http://www.khader.dk/.


Gad vide hvad straffen havde været hvis de dræbte var højesteretsdommernes børn og familie... 

"Morten" - Jan 10, 2006 13:37:31. Berlingske Tidendes onlinedebat på baggrund af Højesterets afgørelse om at nedsætte straffen for vedkommende, der brugte Frederikssundsvej som racerbane med flere menneskers død til følge.


Over hele linjen har pointen været den samme: Jyllands-Posten havde naturligvis ret til at bringe tegningerne, naturligvis da - de skulle bare ikke have gjort det!

Martin Krasnik i Weekendavisen den 16.-21. december 2005.


"Det er denne tradition for manglende autoritetstro, det er denne trang til at sætte spørgsmålstegn ved det bestående, det er denne tilbøjelighed til at sætte alt til kritisk debat, som har skabt fremskridtet i vores samfund.

For det er i den proces, at nye horisonter bliver åbnet, nye opdagelser bliver gjort, nye idéer bliver født. Mens gamle systemer og forældede tankesæt falder.

Derfor er ytringsfriheden så afgørende. Og ytringsfriheden kan ikke gradbøjes. Den er ikke til forhandling."

Anders Fogh Rasmussen i sin nytårstale den 1. januar 2006.


"Der findes én enkelt befolkningsgruppe, der ikke har fattet noget som helst. Som cykler videre på deres Christiania-cykler, som de plejer. Som lever i en ulidelig let drømmeverden, som de plejer. Som hader alle andre end dem med de rigtige meninger, som de plejer. Som raser over topskatten, som de plejer. Som sipper deres cafe latte, som de plejer. Jeg taler naturligvis om de radikale."

Pia Kjærsgaard, her fra Politiken den 24.12., der angive Information den 19. september 2005 som kilde.


"Projekter er ikke et mål i sig selv. Det er det, man har fået ud af dem."

Undervisningsminister Bertel Haarder om gruppeeksaminer. Her fra politik.tv2.dk den 20. december 2005.


"Selvfølgelig mister afhopperne en gruppe vælgere. Til gengæld får de mulighed for at score nogen nye."

Valgforsker Roger Buch, Danmarks Journalisthøjskole, om at nye vælgere nødvendigvis er skræmt væk ved næste valg af partispringerne fra det forrige. I Berlingske Tidende den 16. december 2005.”Det vil være svært at optage Rumænien som medlem i EU, hvis det viser sig, at myndighederne enten har samarbejdet med eller givet samtykke til CIA’s forhørsfaciliteter i Rumænien,” siger Gitte Seeberg.

 

Hun vil dog afvente de nærmere undersøgelser, som både Europarådet og Europa-Parlamentet har sat i værk, før hun fælder dom over nogen.

Gitte Seeberg i pressemeddelelse den 13. december 2005. Det er sidstnævnte passage, der giver anledning til en plads her ...


Skattestoppet er derimod ikke til diskussion. Der skal skaffes flere penge til velfærd – ikke til skattelettelser.

Pia Kjærsgaard i sit ugebrev den 12. december 2005.


"Jeg har haft mit medansvar, når vi byttede roller i ledelsen. Men jeg har også med al min kraft søgt at hele sårene og skabe samling igen. For vi har alle - hvad enten vi hedder Svend, Ritt, Poul eller Morgens - haft ét for øje: at give styrke til vores parti."

Mogens Lykketofts afskedstale på valgaftenen 8. februar 2005. Her fra Hans Mortensens bog De fantastiske fire.


Venstre er som det store regeringsparti nødt til at sætte sig selv i baggrunden og lade de andre køre de ideologiske kanoner i stilling.

Jens Rohde i brev til Venstres tillidsfolk. Fra politik.tv2.dk den 11. december 2005.


"Der er en tid til at slås og en tid til at samarbejde. Det er ikke altid, at vi er enige om, hvornår vi skal stoppe slagsmålet, men jeg tror ærlig talt, at folk ikke længere gider høre os skændes."

Vibeke Storm Rasmussen, nyvalgt regionsformand for Hovedstaden, S, Jyllands-Posten 10. december 2005.


"Jeg er enig med statsministeren i de meldinger, han er kommet med."

En efterhånden velkendt udtalelse fra socialminister Eva Kjer Hansen, V. Her i Jyllands-Posten den 8. december 2005.


"Danmark er parat til, at der skal lovgives. Så for mig personligt er det ikke længere et spørgsmål om, der skal lovgives, men hvordan."

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, V, om et kommende rygeforbud. På politik.tv2.dk den 9. december 2005.


Rohde må i givet fald mene, at borgernes adfærd - og dermed statens skatteindtægter - vil være uændrede, uanset om borgerne skal betale 0, 50 eller 100 pct. i af deres indkomst i skat. Det er et synspunkt, som næppe mange økonomier vil kunne tilslutte sig, og som lidt venligt må betegnes som "interessant".

Peter Kurrild-Klitgaard om Venstres, herunder Jens Rohdes, reaktion på Velfærdskommissionens udspil. I Berlingske Tidende den 10. december 2005.


Når jeg om mange år sidder på gården ovre på Fyn med forhåbentligt en flok af børnebørn omkring mig, så vil jeg gerne kunne se dem i øjnene og tilbage på mit liv i politik og sige, at jeg tog ansvaret, handlede rettidigt og var med til at sikre velfærdssamfundet for dem og deres generation.

Bendt Bendtsen i sit nyhedsbrev den 7. december 2005.


Vi er i den glædelige situation, at vi lever længere end vore bedste- og olde-forældre gjorde. Og vores børn har udsigt til et endnu længere liv. For øjeblik-ket giver de ekstra leveår ret til flere år på pension. Bliver vi tre år ældre, kan vi få pension i tre år mere. Seks ekstra leveår giver seks års ekstra pension.

Fra Velfærdskommissionens resumé af den færdige rapport. Hentet på kommissionens hjemmeside http://www.velfaerd.dk/ den 7. december 2005.


"Jeg kan ikke bebrejde den borgerlige fløj for at tage imod hende, men hun har udvist en helt uhyrlig grad af egoisme."

Ritt Bjerregaard om Winnie Berndtsons spring. Fra Jyllands-Posten den 7. december 2005.


"I tilfælde af at hr. Frank Aaen er bekendt med, at der sker et brud på konventioner og dansk lovgivning, synes jeg, hr. Frank Aaen skulle anmelde det over for den politikreds, hvor lufthavnen måtte ligge."

Udenrigsminister Per Stig Møller til Aaen, forsvarsordfører for EL, i en folketingsdebat.


"Som udgangspunkt må vi stole på, at forbrugerne er i stand til at tænke selv og tage ansvar for deres indkøb."

Per Ørum Jørgensen, forbrugerordfører, MF, K, i en pressemeddelelse den 2. december 2005.


"Det kan godt være, at mange er glade for, at andre betaler en meget høj skat i det her samfund, men det ændrer ikke på det faktum, at lavere skat på arbejde er det mest effektive værktøj til at skabe vækst og fremgang."

Charlotte Dyremose, skatteordfører, MF, K, i pressemeddelelse den 30. november 2005.


"Til indvandrerne siger jeg: Gør nu selv en aktiv indsats. Det er jeres ansvar at lære et ordentligt dansk, så I kan passe et arbejde eller tage en uddannelse. Det er jeres ansvar at tilpasse jer dansk kultur og danske normer, så det er muligt at begå sig godt og få en god tilværelse her."

"Det danske samfund har brug for jer. Så tag nu den uddannelse og få de nødvendige danskkundskaber.

Kom ud af den offerrolle. Tag nu selv et ansvar for at få et godt liv."

Sentenser fra statsminister Anders Fogh Rasmussen i sin tale på Venstres landsråd den 26. november 2005. Læs hele talen her.


"I Kongemordet er ligheden mellem det drama, som udspillede sig efter Socialdemokratiets nederlag i 2001, åbenlyst. Skurken hedder Gert Jacobsen, tidligere finansminister med tilnavnet Trotsky - enhver kan gennemskue, at Holst ønsker, at læseren skal se Mogens Lykketoft for sig. Hun giver så den fiktive Jacobsen stærkt modbydelige sider - især at han er hustrumishandler - og får den læser, der ikke ved bedre, ledt ind i den tro, at sådan er Lykketoft nok også. Er der røg, er der også ild. Det er rent ud sagt utilstedeligt af Holst at logre for den dårlige læser ved at snylte på en kendt person - naturligvis for at maksimere sit eget bogsalg

David Trads, kommentator, lektor i journalistik på Syddansk Universitet, om Hanne-Vibeke Holst roman Kongemordet. I Berlingske Tidende den 26. november 2005.


"Vi beskatter forbrug med 25 procent i moms. Det er fuldt ud tilstrækkeligt. Og principielt mener jeg ikke, staten skal blande sig i, om husejeren vælger at bygge en carport eller købe en campingvogn."

Charlotte Dyremose, MF (K), skatteordfører, i en kommentar til ny rapport fra Det Økonomiske Råd, hvor det bliver foreslået at øge beskatningen på boliger. I pressemeddelelse den 24. november 2005.


KU i København havde dengang sidst i 60'erne omkring 1.200 medlemmer og var lige så meget en social forening som en politisk ungdomsorganisation. KU var samlingssted for mange enspændertyper, der manglede et sted at gå hen og møde jævnaldrende. Det var det sociale, der talte, selv om der også blev diskuteret politik.

Birgit Eskholms vurdering af Konservativ Ungdom i bogen Engell - et portræt (side 28).


"Jeg er stadig Venstremand. Jeg sidder bare alene."

Wallait Khan, afhoppet Venstremand i Københavns Borgerrepræsentation, i Jyllands-Posten den 22. november 2005.


Khans begrundelse for skiftet er, at han er utilfreds med sit partis - altså Venstres - integrationsudspil. Forståeligt nok, kan man mene, men det havde måske været godt, om han havde meldt det ud før valget. Så vælgerne ligesom vidste, hvad de fik for deres kryds.

Leder i Berlingske Tidende den 22. november 2005 - om det nyvalgte medlem af Københavns Borgerrepræsentation Wallait Khan.


"Det er sket flere steder, at kandidater, der er blevet valgt ind på listestemmer eller på andre kandidaters store valg, pludselig skifter side og misbruger vælgernes tillid. Jeg vil have en debat med regeringen om, om vi kan finde en måde at sætte en kæp i hjulet for den slags handlinger."

Poul Nødgaard, kommunalpolitisk ordfører for Dansk Folkeparti, på politik.tv2.dk den 22. november 2005.


"Kære alle sammen… Jeg ville gerne. Men jeg kunne ikke. Valget var mit – og jeg har frivilligt lagt hovedet i løkken. Denne gang gjaldt det overborgmesterposten. Et mål, jeg har arbejdet på i 8 år. Det mål kunne jeg ikke nå.

Valgresultatet er mit ansvar. Og mit alene."

Søren Pinds tale på valgaftenen den 15. november 2005. Læs hele talen her.


"Det her viser meget om, at vi kan vinde, når vi laver en god kampagne, og vores kandidater er de rette. Det, vi skal gøre på Christiansborg, er det, vi er gået i gang med, nemlig hele tiden at være fokuseret på menneskers hverdag, hvad det er for problemer, de er optaget af, og vi skal vise, at vi er optaget af dem og af at komme på gaden. Vi har ført en positiv nærmest klassisk valgkamp, og det skal vi også gøre i forbindelse med et folketingsvalg."

Helle Thorning-Schmidt om Socialdemokraternes kommunalvalgsresultat. Fra http://www.socdem.dk/16. november 2005.


”I de politiske overvejelser efter et valg ved jeg af erfaring, at de blanke stemmer giver anledning til flere overvejelser, end sofavælgerne gør.”

Thorkild Simonsen, tidl. borgmester i Århus og tidl. minister, i et svar på politik.tv2.dk 23. oktober 2005.


”Kunst og kultur er et af de sidste anarkistiske elementer i et ellers gennemreguleret samfund. Det er et af de sidste områder, der endnu ikke er overtaget af overnationale organer.”

Frank Birkebæk, museumsdirektør, Roskilde Museum, i Weekendavisen den 9.-15. september 2005.


”Jeg tror, jeg i fremtiden vil være mere disciplineret med at forberede min gruppe på synspunkter, som jeg gerne vil ud med.”

Charlotte Fischer, MF (R) – citeret flere steder, men her efter ErhvervsBladet 18. august 2005.


”KGB var ikke et sovjetisk PET blot bemandet med russisktalende officerer. Det var en anden verden. Den sovjetiske ledelse levede i sin helt egen virkelighed.”

Jens Gregersen, kronikør i Berlingske Tidende den 28. juli 2005.


”Det er en myte, at de grønne afgifter er der af hensyn til miljøet”

Skatteminister Kristian Jensen til Politiken den 24. juli 2005.


"Jeg må blankt afvise den sommeragurk, de to er kommet med."

Pia Kjærsgaards kommentar til Morten Messerschmidt (MF) og Mogens Camres kronik, der bl.a. udfordrer efterløn til alle. I diverse medier mandag den 11. juli 2005.


”Danske virksomheder er med i globaliseringens fortrop. Vi har derfor et ansvar for at sikre, at danske produkter ikke bliver værktøjer i terroristernes hænder, at tjenesteydelser ikke bliver et våben i deres kamp.” 

Per Stig Møller i en tale på konference i Dansk Industris den 17. maj 2005.


”Jeg glæder mig over, at den fleksible barselsorlov har medført, at mændene tager mere barselsorlov, og ønsker virksomhederne mere information om reglerne, så er der mulighed for at hente informationsmateriale både hos kommunen eller hos erhvervsorganisationerne,” fastslår Per Ørum Jørgensen. 

Svaret er simpelt: Virksomhederne kan bare læse en pjece! Pressemeddelelse, der afviser kritikken af den fleksible (og komplicerede) barselsorlov, som har været i fokus efter en undersøgelse fra Dansk Handel & Service, Konservative 4. juli 2005.


”Det er klart, at hvis vi mister eksklusivaftalerne vil det gøre det vanskeligere at håndtere østarbejderproblematikken. På nogle af overenskomstområderne vil det blive vanskeligere at fastholde en høj organiseringsgrad, hvilket så vil betyde, at de faglige organisationer samlet set kommer til at stå svagere og derfor har sværere ved at lave effektive blokader og konflikter osv.,” siger Thomas Adelskov til Berlingske i dag. 

Fra www.socdem.dk den 21. juni 2005.


For nogle måneder siden mødte jeg en bekendt fra Letland, som fortalte mig om julen i Letland, dengang sovjetkommunisterne endnu regerede. Den kristne jul var ikke velset af myndighederne. Familierne måtte nærmest snige sig til at fejre julen hemmeligt for nedrullede gardiner eller med skodder for vinduerne.

Det er ikke mange år siden, det var sådan.

Jeg tilhører en generation, som er vokset op med Den Kolde Krig. Vokset op med Sovjetunionen, Berlin-muren og Jerntæppet. Vi troede vel egentlig ikke, at det kunne blive anderledes.

Men virkeligheden overgik fantasien.

Anders Fogh Rasmussen – fra nytårstalen 2003.
 


Vi har vel stadig frihed til at sige, at det ikke nødvendigvis er en kvalifikation at være enlig eller lesbisk.

Om statens rolle i og adgangen til kunstig befrugtning.

Kit Louise Strand i debatindlæg i Berlingske Tidende mandag den 6. juni 2005.
 


Den nye navnelov giver flere muligheder og mere frihed til de moderne familier. Det er praktisk og godt, at flere får mulighed for at hedde de gerne vil – helt gratis. 

Og det fortsætter: 

Det nytter ikke noget i tilbageskuende fortidsforherligelse at tvinge moderne familier til at leve efter en navnelov med 100 år på bagen. Vi skal selvfølgelig respektere vores fortid og traditioner, men livet leves altså forlæns i en moderne familie. Jeg mener, det er rimeligt, at danske familier får mulighed for at skabe en fælles ramme og sammenhæng i deres familieliv. siger Per Ørum Jørgensen. 

Per Ørum Jørgensen (MF, K) i forsvar for det ny navnelovsforslag i pressemeddelelse 2. juni 2005.


Tiden er inde til, at vi alle – uanset hvem vi har holdt med i dette formandsvalg – virkelig sørger for, at det bliver en ny start og et nyt politisk forår for Socialdemokratiet.

Jeg vil opfordre alle dem, der har støttet mit kandidatur, til at blive i partiet og kæmpe for, at vi igen kan blive det store parti, der kan banke Venstre og De Konservative ud af regeringspartierne ved næste valg.

Frank Jensen efter formandsvalget april 2005
 


Jeg aner ikke, hvad en caffe latte er. Det, man kan sige, er, at vi er blevet et byparti. Man kunne også kalde os et cyklistparti. 

Søren Bald, landsformand for Det Radikale Venstre i Jyllands-Posten den 23. marts 2005.


Man lærer folk, at de er svage ved at gøre dem afhængige af statslige ydelser. I valgkampen er det rent overbudspolitik; man kappes om at uddele gaver til børnefamilier, uagtet, at det da så vidt vides ikke er et socialt svaghedstegn at blive ramt af børn. Hvorfor koncentrerer vi os ikke om de syge, handicappede og svagelige ældre? De fortjener omsorg på et højere niveau end i dag. Man lærer også folk, at arbejde er skadeligt. Når man vil have folk til at holde med at ryge, beskatter man cigaretterne. Så hvordan skal befolkningen tolke de høje marginalskatter på arbejde?

Kim Fournais, adm. direktør i Saxo Bank, i Weekendavisen, 28. februar til 3. februar 2005.


Og vi har fremlagt flere forslag til nødvendige reformer af samfundet, blandt andet et forslag til skattereform om max. 42% i skat. Nu gør det måske endelig indtryk på regeringen, fordi så mange andre nu konstaterer, at regeringens politik ikke er holdbar.”

Sjovt citat fra kvinden, på hvem mange års borgerlige udmeldinger om nødvendige skattelettelser ikke gjorde det store indtryk, mens hun var minister. Pressemeddelelse fra Marianne Jelved den 23. januar 2005.


De fleste børn bruger en stor del af deres fritid i daginstitutioner, fritidshjem og klubber. Opgaven er at sætte barnet i centrum. Der skal være lektiehjælp og idrætstilbud. Vi vil bruge 500 mio. kr. om året på at løse indeklima- og støjproblemer og hjælpe de mest udsatte grupper. 

Det er godt nok længe siden – heldigvis – at jeg er stødt på noget, der på så få ord formår at være så inkohærent. Nå ja, jeg skal jo også huske at skrive, hvor det er fra: Socialdemokraternes udspil Made in Denmark. Læs det evt. på www.socdem.dk.


Jeg ville stemme på Helge Adam Møller fra de konservative, fordi han er så konservativ, at det gør noget. 

Jesper Langballe om, hvem han ville stemme på, hvis man skulle stemme på en politisk modstander. I Berlingske Tidende. den 23. januar 2005.


Vi vil investere i at skabe kvalitet i skolerne, på uddannelser og forskningen. Et samfund, hvor alle kan få en uddannelse og et arbejde. Det er forudsætningen for at kunne levere et bæredygtigt velfærdssamfund, siger Mogens Lykketoft.

***

Følg med på www.socialdemokraterne.dk ( http://www.socialdemokraterne.dk ) under hele valgkampen for nyt om vores politik, om kampagnen og om Mogens Lykketofts tur ude i landet. Du kan også sende en SMS til 1940 med teksten: SOC VALGNYT JA
Det koster 10 kr. for 10 nyheder.

Med venlig hilsen
Mogens Lykketoft
Formand for Socialdemokraterne
 

… siger Mogens Lykketoft … Eller hvem er det nu, der siger det? Et godt eksempel på, hvor dårligt det kan gå, når man skriver på vegne af andre. Fra Lykketofts nyhedsbrev, der er udsendt 18. januar 2005 kl. 19:30 og meget skarpt hedder: ”Valgkampen er i gang!” … bare som en serviceinformation for dem, der ikke havde opdaget det. J


”Jeg er helt enig med beskæftigelsesministeren i, at det ikke skal være et spørgsmål om penge. Indsatsen skal i gang med det samme, og jeg vil holde beskæftigelsesministeren fast på sit løfte om hjælp,” siger Lene Espersen. 

Nej, der er vel næsten ingen spørgsmål, der handler om penge – når der er valgkamp … Citat fra pressemeddelelse om Danish Crown fra Lene Espersen/Konservative 19. januar 2005.


”Det er fint med denne store undersøgelse, der bekræfter den viden, vi længe har haft.” 

Ja, lad os få flere undersøgelser af den slags … J  

Ordene kommer fra en ellers meget velformuleret videnskabsminister og er citeret i en artikel om effekten af studierelevant arbejde i Berlingske Tidende den 6. januar 2005.


Men ét er landets regering. Ét andet er landets befolkning. Når vi møder på arbejde mandag vil mange opleve, at pladsen ved siden af står tom. Pladsen tilhører en god kollega, som med familien tog på en velfortjent ferie til Thailand. En ferie, der endte i et mareridt. Måske blev kollegaen trukket i havet af flodbølgen og er død. Måske sidder han eller hun i dag på et hotel i Thailand og venter. Venter og håber på godt nyt, mens tiden for gode nyheder rinder ud. 

Bendt Bendtsen i sit nyhedsbrev 2. januar 2005 


I det gamle Østeuropa var magthaverne også imod overskydende kapacitet: Der skulle kun være én forretning, der forhandlede en bestemt ting, men virkningen var, at folk stod i kø for at få et bestemt produkt.  Nøjagtigt det samme har vi oplevet på sygehusområdet. Her står folk i kø – med livet som indsats. 

Anders Fogh Rasmussen, i Thomas Larsen: I godt vejr og storm, 2003-udgaven side 210.


Interviewer: Redaktøren for fagforeningen Metals blad, Preben Bengtsson, kaldte dig en sigtsnog i den efterfølgende debat. Var det unfair?

Ritt Bjerregaard: Debatten var hård, og der stod meget på spil. 

”Fem skarpe” af Bent Blüdnikow i Berlingske Tidende den 20. december 2004.


Det er udtryk for, at det ligger lige under overfladen i regeringens tænkning, at hvis man skal forbedre beskæftigelsen, skal det bedre kunne betale sig at arbejde, og det skal være mindre attraktivt, at trække sig tilbage, siger Mogens Lykketoft. 

Så har Lykketoft afsløret regeringen! Den mener, at det skal kunne betale sig at arbejde … Hvad bliver ikke det næste? Pressemeddelelse fra Socialdemokraterne den 9. december 2004.

De må gerne være attraktive – men ikke for attraktive. De må gerne være ambitiøse, kløgtige og saglige politikere – men ikke i en sådan grad, at det skader deres feminine image og kvindelighed. De må gerne være engagerede – men ikke aggressive. Og de skal helst have mand og børn. 

Ulrikke Moustgaard om kvindelige politikere i bogen Håndtasken, heksen og de blåøjede blondiner. Citeret i Berlingske Tidende den 20. november 2004.


Alle går rundt tænker kun på sig selv, jeg er den eneste der tænker på mig. 

Storm P.


Jeg får nærmest det indtryk, at jeg er den eneste, der ikke går og spekulerer på valg. 

Anders Fogh Rasmussen i Berlingske Tidende søndag den 14. november 2004.


Tal i vrede, og du kommer til at holde den bedste tale, du nogensinde har fortrudt.

Winston Churchill


My fellow immigrants, my fellow Americans, how do you know if you are a Republican? I'll tell you how.

If you believe that government should be accountable to the people, not the people to the government...then you are a Republican! If you believe a person should be treated as an individual, not as a member of an interest group... then you are a Republican! If you believe your family knows how to spend your money better than the government does... then you are a Republican! If you believe our educational system should be held accountable for the progress of our children ... then you are a Republican! If you believe this country, not the United Nations, is the best hope of democracy in the world ... then you are a Republican! And, ladies and gentlemen ...if you believe we must be fierce and relentless and terminate terrorism ... then you are a Republican!

Arnold Schwarzenegger i sin tale til det republikanske konvent 31. august 2004.


If winning changes nothing, it is pointless. 

Philip Could, i: The Unfinished Revolution (Abacus, opr. 1998, 2001:xix).


Glem det, Lykketoft! Du må dykke videre ned i skuffen efter plan C. For plan B hviler på et falsum. Regeringen skærer ikke ned på velfærdssamfundet. Tværtimod. De offentlige udgifter har aldrig været højere end de er i dag. Faktisk er der i dag ansat 11.000 flere i den offentlige sektor end i 2001. 

En borgerlig regering med evne til at udgiftsmaksimere … Fra Venstres nyhedsbrev, 19. august 2004, underskrevet af Lars Løkke Rasmussen. Venstres nyhedsbreve ligger desuden på hjemmesiden.


Hvis vi ikke kan finansiere noget af vores skatteomlægninger med en krone mere pr. liter benzin, så vil vi miste 3,2 milliarder i finansiering. Og det må vi jo i givet fald finde på en anden måde. Men vi er helt fortrøstningsfulde over det, fordi vi har et kæmpestort budget her i Danmark, offentligt budget, og det skulle være mærkeligt, om vi ikke kunne finde det, hvis det er tilstrækkeligt vigtigt. 

Marianne Jelved ved Folketingets afslutningsdebat den 3. juni 2004 (kilde: Venstres nyhedsbrev 23.08.04).


Steadfast in our purpose, we now press on. We have known freedom's price. We have shown freedom's power. And in this great conflict, my fellow Americans, we will see freedom's victory. 

Afslutningen af en af Bush’ state of the union-taler.


With words of courage, vision and unfailing optimism, President Reagan spoke a language that everyone understood: the language of freedom. 

Guvernør Arnold Schwarzenegger i en tale om Ronald Reagan, 6. juli 2004. Hele talen – og mange andre – ligger på denne side.

 

 

 

Har du selv et godt citat?
Så send en mail!